top of page

Merel & Liever Lopen

'Het is onstuimig. In mijn hoofd, in mijn hart, in mijn leven. Het is vergelijkbaar met een wervelwind, die maar niet een richting lijkt te kunnen kiezen, maar die als een bezetene wild om zich heen slaat.

Het raakt kant noch wal.

 

In het oog van de orkaan is het stil en helder.
Een stem roept mij, overtuigend en consequent. Gefocust en vol overgave luister ik.

Ik besluit dat ik ga. 

 

Lopend.

 

Ik ga lopen, naar Santiago de Compostela.'

IMG_4481.JPG

Het verhaal achter Liever Lopen

Ik heb deze woorden in 2016 opgeschreven in mijn schriftje, die ik met me meedroeg in mijn veel te zware backpack, toen ik begon aan mijn voettocht naar het Spaanse Santiago de Compostela. Beginnend bij de Franse Pyreneeën heb ik toen -al lopend- in ongeveer vijf weken 900 kilometer afgelegd.

Voordat ik besloot te gaan lopen, was ik al best een lange periode ongelukkig en gestresst, en ik voelde in elke vezel van mijn lijf dat ik weg moest. De wirwar van mijn belemmerende gedachten moesten op een rijtje gezet worden, en ik dacht dat het maar kon op één radicale manier; ontsnappen uit de voor mij beklemmende maatschappij, en vertrekken naar Spanje.

 

Waarom lopen zo geniaal bleek te zijn?

Gedurende het lopen ontmoette ik een Duitse jongen, waarmee ik vanaf het eerste moment veel gesproken heb. Deze gesprekken gingen als vanzelf steeds gemakkelijker en diepgaander, terwijl de onderwerpen voor mij steeds meer confronterend werden. De processen over mezelf werden in gang gezet en sommige werden uitgedacht en opgelost. De natuur had een kalmerend effect op me, waardoor mijn vermogen tot helder reflecteren toenam. Gaandeweg kon ik me steeds meer ontspannen, en bij thuiskomst voelde het alsof ik 1000 kilo 'lichter' was. Een grote last was van me afgevallen, door al lopend in gesprek te zijn over mezelf.

Zie Blog #1 'Hoe ik in Spanje leerde om Liever te Lopen' voor nog meer informatie hierover!

Beeldmerk.png

 'Hoe ver je gaat, heeft met afstand niets te maken'
- Bløf

Beeldmerk.png

Ja, maar ik ga toch geen 900 kilometer lopen om mezelf te vinden?

Ik hoor je denken: ‘Ja leuk zo’n reis waar je gelukkiger van terug komt, maar ik kan niet weg hier en ik zit vast in mijn drukke hoofd en drukke leven’. Begrijpelijk, en ook zeker niet wat ik je als een eerste stap wil aanraden. 

 

Wat ik je wél graag wil aanbieden is om samen met mij stappen te zetten richting jouw geluk. En dat buiten, in een voor jou veilige omgeving. Door middel van coaching tijdens het wandelen kan je verassend snel en effectief nieuwe zelfinzichten opdoen, die bijvoorbeeld gaan over jouw patronen en gedachten. Je gaat op een snelle en frisse manier toewerken naar dat wat jij graag wilt bereiken, naar datgene waar jij echt happy van wordt. De échte versie van jezelf. Tegelijkertijd zal je stress loslaten, en nieuwe energie opdoen.
Snap je nu waarom ik wandelcoaching zo geniaal vind :)?

Dus; je hebt zeker geen zware fysieke reis nodig, om Liever te kunnen gaan Lopen! Het begint enkel met een ‘kleine’ eerste stap.

 

Missie

Aan het eind van mijn eigen wandeltocht schreef ik -op de lattenbodem van het stapelbed boven mij- de volgende woorden: 'Live that dream, -MH'.

Mijn droom is om mensen liefdevolle duwtjes in de voor jou goede richting te geven, en dit tijdens het maken van fijne wandelingen. Ik wil jou helpen om Liever naar jezelf te gaan kijken, en om steeds liever naar buiten te gaan. Inmiddels niet alleen meer een droom, maar nu een duidelijke missie die ik graag met jou wil delen.

En daarom is Liever Lopen geboren.

 

Ga jij mee Liever Lopen?

Zie jij het al voor je, dat je steeds meer jezelf kunt gaan zijn?

Voel jij de kriebels al, dat je je ballast kunt gaan loslaten en dat je (weer) kunt genieten?

Hoor jij nu dat stemmetje tegen je zeggen dat je graag een eerste stapje wilt zetten?
Volg het maar .....

IMG_4824_edited.jpg

Ben jij benieuwd geworden naar het verloop van mijn eigen voettocht, en alle mijn bijkomende pieken en dalen? 

 

Lees dan hier mijn eerste blog, en ontdek de kracht van beweging in combinatie met coaching !

bottom of page