top of page

Wat anderen vonden

IMG_3407.JPG
Lieverlopen_logo.jpg

"Je op je gemak laten voelen door vanuit vertrouwen het gesprek aan te gaan, is hetgeen dat Merel als coach kenmerkt. Ze luistert aandachtig, vraagt door zonder een oordeel en geeft adviezen die aansluiten bij jou als persoon. Ze is oprecht nieuwsgierig naar hetgeen dat eerder is besproken en is bereid samen te kijken welke vervolgstappen (wel of niet) te zetten, dit zorgt ervoor dat het proces centraal staat. Merel coacht vanaf de zijlijn waardoor je de ruimte krijgt op een natuurlijke wijze te groeien."

- M, 22

Lieverlopen_logo.jpg

“ Wat ik heel fijn vond is dat Merel mij op heel vanzelfsprekende manier kon laten ontspannen. Doordat zij heel accepterend was naar alles wat ik met haar deelde, zonder het te bagatelliseren, voelde ik me al snel op mijn gemak. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik me vrij voelde van alles te delen, ook al was het soms confronterend. Ook het wandelen maakt het ontspannen, je ziet niet zo ‘vast’ in een ruimte en wanneer dingen spannend zijn, is het fijn om te kunnen bewegen. Merel heeft me geholpen met inzien hoe ik over dingen denk en mij geleerd om mijn gedachten op meerdere manieren te bekijken, waardoor ik nu veel losser en positiever naar mijn leven kan kijken. Ik heb weer de regie! “

-- K, 29 

Lieverlopen_logo.jpg

“Over mezelf praten, doe ik niet graag. Ik vraag liever naar anderen en bij hen door, zodat het niet over mij gaat. Zo begonnen ook de gesprekken tijdens het wandelen met Merel, niet over mij maar over anderen. Toch wist Merel dit altijd op een fijne manier te draaien, dat het toch over mij ging of mij liet nadenken over mezelf. Soms met metaforen en soms door te laten laten alsof het over anderen ging. Samen kwamen we dan tot nieuwe inzichten. Daarnaast ontdekte ik door Merel dat ik toch ook wel mijn verhaal wilde delen. Dit kwam met name door de fijne, vrije omgeving en de warmte van Merel.”

- M, 31

Lieverlopen_logo.jpg

“De wandelingen met Merel heb ik als zeer fijn ervaren. Het wandelen zorgt er niet alleen voor dat je actief bezig bent, het haalt ook de (eventuele) druk van het gesprek af. Het praat wat makkelijker omdat je niet tegenover iemand zit, of ernaast op de bank ligt, maar lekker buiten in de frisse lucht. Het voelt alsof je kletst met een vriendin en daarnaast ook leert over jezelf. Nooit met een oordeel, altijd om mij in mijn kracht te zetten en/of inzichten te geven. Ik raad iedereen aan om samen met Merel een wandeling te maken, al is het alleen al voor de gezelligheid. “

- F, 31

Lieverlopen_logo.jpg

“Merel, je bent een bevlogen coach en hebt mijn leven verrijkt. Door jouw oprechte interesse en rust voel ik mij geaccepteerd. Ik heb de gesprekken en adviezen ervaren als momenten van steun waarbij we samen orde in de chaos van mijn gedachten brachten. Na de gesprekken voel ik me opgeladen, helder, en alsof ik de ruimte heb gekregen om zelf mijn vervolgstappen te bedenken. Ik sta sterker in mijn (wandel ;)) schoenen omdat ik de grip weer voel. Je faciliteert mijn proces van empowerment. Tot slot wil ik je bedanken voor dat je mij niet het gevoel geeft dat je me moet helpen, want dat geeft direct en indirect het gevoel dat ik geholpen moet worden. Ik ervaar jouw coaching alsof je naast met staat (zelfs letterlijk, zoals tijdens de mooie wandelingen) en we het samen voor elkaar krijgen.”

- L ,32

Lieverlopen_logo.jpg

“Merel is een hele fijne coach. Rustig, eerlijk, scherp, maar ook erg empatisch en tactvol. Tijdens onze wandelsessies heeft ze me goede inzichten en bruikbare tips gegeven, en zorgde het wandelen voor extra opening en verdieping. Doordat ze me steeds met respect heeft gespiegeld, maar ook niet bang is om kritische vragen te stellen kwam ik tot de essentie van bepaalde thema’s die voor me spelen en heb ik veel over mezelf geleerd. Het inzicht dat het niet altijd gaat om het resultaat, maar dat de weg ernaar toe zeker net zo belangrijk is vond ik echt een eyeopener.
Merel is een open-minded mens en dat blijkt uit haar stijl van coachen en benaderen. Ze heeft geen oordeel, is oprecht geïnteresseerd en soms met humor benaderd ze de ander. Ik heb de coaching als erg prettig ervaren en zou mensen zeker aanraden eens een coachingsgesprek bij Merel te plannen!”

- T, 34

Lieverlopen_logo.jpg

Merel heeft mij in meerdere moeilijke periodes begeleid en ben haar daar ontzettend dankbaar voor! Zij wist mij goed te doorgronden, precies te begrijpen waar het over gaat, terwijl ik het zelf niet goed wist verwoorden en niemand anders mij begreep. Hier blinkt ze naar mijn mening in uit. Ze voelt haarfijn aan wat er nodig is in de situatie en helpt de stappen concreet te maken op een fijne, rustige en vooral heldere manier.

 

Merel is goed in het bewustmaken van patronen maar zal je de ruimte geven dit te ontdekken op jouw eigen tempo en zal dit nooit forceren. Zij bleef met veel geduld en zachtheid naast mij staan toen ik zelf nog niet klaar was deze patronen te zien en hielp mij na veel geworstel met mezelf, deze stappen daadwerkelijk te zetten. Haar heldere aanpak heeft mij hierin goed geholpen. Dankjewel Merel! 

 

Kortom: als je iemand zoekt die oprecht met je begaan is, iemand die er niet omheen draait en to the point is, snel tot de kern wil komen? Dan ben je bij Merel aan het juiste adres!

- N, 32

Lieverlopen_logo.jpg
Lieverlopen_logo.jpg
bottom of page